Skip to main content

H ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο τρένο

Κι ενώ επεκτείνεται η ηλεκτροκίνηση στον σιδηρόδρομο, δημιουργούνται προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Το να “κόβει” η ΔΕΗ το ρεύμα σε απλούς πολίτες που δεν έχουν πληρώσει το τιμολόγιο, είναι κάτι που το γνωρίζουμε και συμβαίνει. Το να γίνεται όμως στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αποτελεί μοναδικό φαινόμενο.
Από χθες το απόγευμα, 31 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ταύρος του Προαστιακού, επειδή η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, με αποτέλεσμα οι συρμοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να διέρχονται απλά από τον σταθμό, χωρίς να σταματούν για να επιβιβάσουν ή να αποβιβάσουν πολίτες.
Ο ΟΣΕ ενημέρωσε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα που προέκυψε, επισημαίνονται ότι πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα που θα αποκατασταθεί. Την ίδια στιγμή, διαπιστώνοντας ότι πρόκειται για διακοπή ρεύματος, αναζήτησε απάντηση για τον λόγο που έγινε αυτό, πληροφορούμενος ότι το τιμολόγιο εστάλη σε λάθος διεύθυνση. Κι αυτό συνέβη σε έναν μεγάλο οργανισμό – πελάτη της ΔΕΗ, όπως είναι ο ΟΣΕ, ο οποίος προηγουμένως δεν έλαβε καμία ειδοποίηση για τον ανεξόφλητο λογαριασμό και την πρόθεση της εταιρείας να προβεί σε διακοπή ρεύματος.
Η αποκατάσταση της διακοπής ρεύματος, μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχει πραγματοποιηθεί και το επιβατικό κοινό ταλαιπωρείται αφάνταστα.

Comments

Popular posts from this blog

Έφτασε η μέρα που ο Πειραιάς μετατρέπεται σε αφετηρία των δρομολογίων προς Αεροδρόμιο και προς Κιάτο.

1 η  Φεβρουαρίου 2018 Για τους επιβάτες, οι οποίοι μετακινούνται μεταξύ του σταθμού Κιάτο και του Αεροδρομίου, υπάρχει  μετεπιβίβαση  (χωρίς αναμονή) στο σταθμό Κάτω Αχαρναί, με πρόβλεψη για μετεπιβίβαση στο σταθμό Άνω Λιόσια, μετά την ολοκλήρωση των έργων από τον ΟΣΕ σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ http :// www . trainose . gr / unassinged /δελτίο-τύπου-30-01-2018-απευθειασ-δρομολογια/ Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στη λέξη μετεπιβίβαση, η χρήση της οποίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπάρχουν ανταποκρίσεις αλλά μετεπιβιβάσεις. Μετεπιβίβαση λοιπόν και όχι ανταπόκριση γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δικαιολογήσουν τις αμέτρητες φορές που ο κόσμος έχει παραμείνει στον σταθμό Κάτω Αχαρναί γιατί το τρένο από το αεροδρόμιο άργησε και δεν πρόλαβαν να πάρουν τρένο με προορισμό το Κιάτο. Τι εστί «Κάτω Αχαρναί»; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Είναι ένας σταθμός χωρίς καμία υποδομή για αναμονή.

3 εικόνες ντροπής από το σταθμό Νερατζιώτισσα του Προαστιακού

Ενώ η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο κρατικός ΟΣΕ βρίσκονται σε  συνεχιζόμενη διαμάχη , οι επιβάτες του Προαστιακού της Αθήνας εξακολουθούν να λαμβάνουν κακές υπηρεσίες που δεν αρμόζουν σε μέσο μαζικής μεταφοράς μίας ευρωπαϊκής χώρας. Οι τρεις παρακάτω φωτογραφίες βγήκαν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε έναν από τους σταθμούς του Προαστιακού σιδηρόδρομου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, την Νερατζιώτισσα. Πρόκειται ωστόσο για μία εικόνα που παραμένει απαράλλακτη εδώ και πολλούς μήνες ή και χρόνια χωρίς ποτέ ο διαχειριστής της υποδομής, ο ΟΣΕ ή η εταιρεία που πραγματοποιεί τα δρομολόγια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχουν παρέμβει. 1.  Το ρολό που «κόβει» κεφάλια Κατά τον τελευταίο μήνα, σε 3 διαφορετικές επισκέψεις μας στο σταθμό της Νερατζιώτισσας, είδαμε τρεις διαφορετικούς επιβάτες να χτυπούν το κεφάλι τους στο συγκεκριμένο σιδερένιο πτυσσόμενο ρολό πόρτας που βρίσκεται στο κεφαλόσκαλο της σκάλας που συνδέει τις αποβάθρες του Προαστιακού με τις αποβάθρες του ΗΣΑΠ. 

Ο σταθμός του προαστιακού της Κορίνθου μια βροχερή μέρα

25/01/2019 Μια βροχερή μέρα του χειμώνα με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε στο σταθμό της Κορίνθου. Για να σταθείς στις αποβάθρες πρέπει να έχεις ανοικτή την ομπρέλα σου γιατί τα στέγαστρα όλα στάζουν. Στις καρέκλες αναμονής δεν μπορείς να καθίσεις γιατί τα πάντα είναι βρεγμένα. "Βρέχει" ακόμα και στον υπόγειο διάδρομο με αποτέλεσμα το πάτωμα να είναι ολισθηρό και να κινδυνεύει κάποιος να γλιστρήσει. Αυτό συμβαίνει όσα χρόνια θυμόμαστε τον σταθμό της Κορίνθου. Πού είναι οι εργασίες συντήρησης του ΟΣΕ; Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.. Τα συμπεράσματα δικά σας...