Skip to main content

Μοίρασμα ναρκωτικών (Ηρωίνης) στις τουαλέτες του Σταθμού των Άνω Λιοσίων.


25/01/2019

Για το θέμα με τους τοξικομανείς στον σταθμό Άνω Λιοσίων έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενη ανάρτηση. Το σημερινό περιστατικό όμως αξίζει να το αναφέρουμε.

Εκτελώντας την διαδρομή 1311 (Κιάτο - Πειραιάς), η οποίο για κάποιο λόγο είχε καθυστέρηση, η μετεπιβίβαση για Αεροδρόμιο δεν έγινε στον σταθμό Κάτω Αχαρνές.
Στα Άνω Λιόσια ενημέρωσαν από τα μεγάφωνα του συρμού τους επιβάτες στις 10:11 πως η μετεπιβίβαση για Αεροδρόμιο θα γίνει στα Άνω Λιόσια με το συρμό 2218 (Πειραιάς - αεροδρόμιο) στις 10:31.

Να επισημάνουμε το γεγονός πως η σημερινή μέρα ήταν κρύα και βροχερή….
Κάποιος από τους επιβάτες κατά την διάρκεια της αναμονής αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του σταθμού.

Εκεί ήρθε αντιμέτωπος με το ακόλουθο θέαμα….

3 τοξικομανείς είχαν απλώσει την ηρωίνη στο νιπτήρα και να την χωρίσουν σε 3 ίσα μέρη. Ο διάλογος μεταξύ τους προφανώς λόγω του ότι ο νιπτήρας σε κάποια σημεία θα είχε νερά, «Ρε δεν απλώνεται εδώ κολλάει κλπ. κλπ.»

Δεν ενοχλήθηκαν καθόλου από την παρουσία του επιβάτη συνέχισαν να κάνουν αυτό που καλά ξέρουν να κάνουν.

Και εδώ διερωτώμαι ….   Αν μια μητέρα ή πατέρας είχε στείλει εκεί μέσα το δεκάχρονο παιδί του; Ωραίο θέαμα για ένα παιδί τέλεια εμπειρία.

Στο σταθμό υπάρχει προσωπικό Security το οποίο αντί να εκτελεί το καθήκον του εκτελεί χρέη σταθμάρχη.  Και ο σταθμάρχης…  τι να κάνει άραγε ο σταθμάρχης;

Και τελικά ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια και συντήρηση των σταθμών;

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταγγέλλει τον ΟΣΕ για την κατάσταση των σταθμών του Προαστιακού.

Ευθύνες στον ΟΣΕ, «που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών» επιρρίπτει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ, με αφορμή τα συνεχή παράπονα των επιβατών της για την κακή κατάσταση των σταθμών του Προαστιακού σιδηροδρόμου, αλλά και του κύριου σιδηροδρομικού δικτύου.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που ελέγχεται από την ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), δηλώνει πως «είναι ενήμερη για την κατάσταση αυτή -τόσο από αυτοψίες που η ίδια συστηματικά διενεργεί, όσο και από παράπονα των επιβατών της- και έχει επανειλημμένα απευθυνθεί στα αρμόδια όργανα του ΟΣΕ, που είναι υπεύθυνος για τη συντήρηση και ασφάλεια των σταθμών, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες. Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ουδεμία μέριμνα έχει ληφθεί για τη βελτίωση των υποδομών αυτών».

Η κατάσταση αυτή, κατά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, «έχει ως συνέπεια, την ταλαιπωρία των επιβατών που επιλέγουν να μετακινηθούν με το τραίνο, ταυτόχρονα όμως πλήττεται και η εικόνα του σιδηροδρόμου, μια εικόνα που δεν βελτιώνεται μόνο με γρήγορα τραίνα, αλλά απαιτεί και την αξιοπρεπή και ασφαλή πρόσβαση σε αυτά».

Comments

Popular posts from this blog

Έφτασε η μέρα που ο Πειραιάς μετατρέπεται σε αφετηρία των δρομολογίων προς Αεροδρόμιο και προς Κιάτο.

1 η  Φεβρουαρίου 2018 Για τους επιβάτες, οι οποίοι μετακινούνται μεταξύ του σταθμού Κιάτο και του Αεροδρομίου, υπάρχει  μετεπιβίβαση  (χωρίς αναμονή) στο σταθμό Κάτω Αχαρναί, με πρόβλεψη για μετεπιβίβαση στο σταθμό Άνω Λιόσια, μετά την ολοκλήρωση των έργων από τον ΟΣΕ σύμφωνα με το δελτίο τύπου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ http :// www . trainose . gr / unassinged /δελτίο-τύπου-30-01-2018-απευθειασ-δρομολογια/ Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε στη λέξη μετεπιβίβαση, η χρήση της οποίας δεν είναι καθόλου τυχαία. Σύμφωνα με την εταιρεία, σε όλο το δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν υπάρχουν ανταποκρίσεις αλλά μετεπιβιβάσεις. Μετεπιβίβαση λοιπόν και όχι ανταπόκριση γιατί με αυτόν τον τρόπο μπορούν να δικαιολογήσουν τις αμέτρητες φορές που ο κόσμος έχει παραμείνει στον σταθμό Κάτω Αχαρναί γιατί το τρένο από το αεροδρόμιο άργησε και δεν πρόλαβαν να πάρουν τρένο με προορισμό το Κιάτο. Τι εστί «Κάτω Αχαρναί»; Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους. Είναι ένας σταθμός χωρίς καμία υποδομή για αναμονή.

3 εικόνες ντροπής από το σταθμό Νερατζιώτισσα του Προαστιακού

Ενώ η ιδιωτική ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο κρατικός ΟΣΕ βρίσκονται σε  συνεχιζόμενη διαμάχη , οι επιβάτες του Προαστιακού της Αθήνας εξακολουθούν να λαμβάνουν κακές υπηρεσίες που δεν αρμόζουν σε μέσο μαζικής μεταφοράς μίας ευρωπαϊκής χώρας. Οι τρεις παρακάτω φωτογραφίες βγήκαν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε έναν από τους σταθμούς του Προαστιακού σιδηρόδρομου με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση, την Νερατζιώτισσα. Πρόκειται ωστόσο για μία εικόνα που παραμένει απαράλλακτη εδώ και πολλούς μήνες ή και χρόνια χωρίς ποτέ ο διαχειριστής της υποδομής, ο ΟΣΕ ή η εταιρεία που πραγματοποιεί τα δρομολόγια, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να έχουν παρέμβει. 1.  Το ρολό που «κόβει» κεφάλια Κατά τον τελευταίο μήνα, σε 3 διαφορετικές επισκέψεις μας στο σταθμό της Νερατζιώτισσας, είδαμε τρεις διαφορετικούς επιβάτες να χτυπούν το κεφάλι τους στο συγκεκριμένο σιδερένιο πτυσσόμενο ρολό πόρτας που βρίσκεται στο κεφαλόσκαλο της σκάλας που συνδέει τις αποβάθρες του Προαστιακού με τις αποβάθρες του ΗΣΑΠ. 

Ο σταθμός του προαστιακού της Κορίνθου μια βροχερή μέρα

25/01/2019 Μια βροχερή μέρα του χειμώνα με τις συνέπειες που όλοι γνωρίζουμε στο σταθμό της Κορίνθου. Για να σταθείς στις αποβάθρες πρέπει να έχεις ανοικτή την ομπρέλα σου γιατί τα στέγαστρα όλα στάζουν. Στις καρέκλες αναμονής δεν μπορείς να καθίσεις γιατί τα πάντα είναι βρεγμένα. "Βρέχει" ακόμα και στον υπόγειο διάδρομο με αποτέλεσμα το πάτωμα να είναι ολισθηρό και να κινδυνεύει κάποιος να γλιστρήσει. Αυτό συμβαίνει όσα χρόνια θυμόμαστε τον σταθμό της Κορίνθου. Πού είναι οι εργασίες συντήρησης του ΟΣΕ; Οι εικόνες μιλούν απο μόνες τους.. Τα συμπεράσματα δικά σας...